Vegetarische lasagne met pompoen en geitenkaas

Pompoenlasagne met geitenkaas en pitten

Pompoenlasagne met geitenkaas en pitten

Tijd voor een nieuw recept! Deze vegetarische lasagne met pompoen, geitenkaas en pitjes is absoluut het proberen waard. Zelfs de vleeseter kun je dit gerecht voorschotelen zonder dat hij zal klagen over het gebrek aan vlees, that’s a promise. Ik kwam op dit recept toen ik voor vriendinnen ging koken en ineens zin had om lasagne te maken. De ouderwetse bolognese lasagne stond me even niet zo aan en na even verder zoeken kwam ik bij deze combinatie uit.

Het is alweer even geleden sinds mijn laatste post. Hoewel ik nog steeds hou van koken (dat andere, breien, is wel echt op een heel laag pitje komen te staan) vergeet ik vaak foto’s te maken voordat ik ga eten of heb (of neem) ik niet de tijd om een blogpost goed uit te schrijven. Desalniettemin vind ik het nog steeds erg leuk om lekkere receptjes met jullie te delen.

Pompoenlasagne dus. Deze lasagne was een succes bij mijn vriendinnen én vervolgens weer bij mijn familie. Reden genoeg om dit blog nieuw leven in te blazen.

Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
70 gram (klein blikje) tomatenpuree
400 gram tomatenblokjes in sap
1 flespompoen
50 g boter
60 g bloem
500 ml melk
8 lasagnebladen
225 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
50 gram pijnboompitten
50 gram pompoenpitten
Peper, zout en olijfolie

Bereiden

Pompoen
Verwarm de oven op 200 graden. Begin dan met de zwaarste taak: de schil van de pompoen verwijderen en deze vervolgens in plakken snijden. Bestrijk de plakken met olijfolie, zout en peper, en leg ze op een ovenplaat of in een ovenschaal. Laat de plakken in ongeveer 15 minuten gaar worden. Als de klaar zij kun je ze uit de oven halen, het maakt niet uit dat ze dan een beetje afkoelen.

Tomatensaus
Verhit ondertussen olijfolie in een pan fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook toe, de groene kruiden en wat peper en zout toe. Laat het geheel nog 2 minuten bakken en voeg dan de tomatenpuree en de tomatenblokjes op sap toe. Breng de saus aan de kook en laat ‘m 10 minuten pruttelen.

Bechamelsaus
Bereid dan de bechamelsaus. Laat de boter smelten steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem door en laat op laag vuur 2 minuten garen. Voeg dan op laag vuur al roerend met een garde de melk toe. Blijf voortdurend met de garde roeren, tot na ongeveer 5 minuten een dikke saus ontstaat.

Lasagne
Kook water in een brede pan (of giet kokend water uit de water koker in een pan op het vuur) en laat de lasagnebladen ieder 2 minuten koken.

Verwarm de oven opnieuw voor, dit keer op 180°C. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Ga nu als volgt te werk, van onder naar boven:
1 laag tomatensaus
1 laag lasagnebladen
1 laag bechamelsaus
1 laag pompoen
1 laag geitenkaas
1 laag met een klein handje (van beide) pitten
Maak hier in totaal 3 lagen van. Je eindigt dan met de geitenkaas en pitten.
Bak de lasagne in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.

Lekker met een groene salade (bijvoorbeeld zoals de salade die ik bij deze gnocchi maakte :)).

Smakelijk eten!

Pompoen op de bakplaat

Pompoen op de bakplaat

Lasagne met pompoen, geitenkaas en pitten,

Lasagne met pompoen, geitenkaas en pitten, klaar om de oven in te gaan

Vegetarische lasagne met pompoen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s