Gnocchi met lichtzoete tomatensaus, courgette en mozarella

gnocci ovenschotel met tomatensaus en dadels

Deze ovenschotel met o.a. gnocchi, tomatensaus, dadels en courgette is er een in de categorie: het oogt niet heel lekker maar dat is het absoluut wel! Dit recept heb ik te danken aan een goede vriendin, Inge, die dit eens in een restaurant at en het toen zo lekker vond dat ze geprobeerd heeft om het na te maken. Met succes.

De ovenschotel wordt bijzonder door de dadels, die het gerecht ietwat zoet maken. Ik heb het nu een paar keer gemaakt en de eerste reactie van mijn eters is meestal net als die van mij: wat een onverwachte smaak. En vervolgens: wat lekker!

Ingrediënten (5-6 personen)

  • 2 pakken gnocchi (1 kg)
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 12 dadels (zonder pit)
  • 3-4 eetlepels mascarpone
  • 520 g. gezeefde tomaten/tomatensaus
  • 1 tomaat
  • 2 bollen mozzarella
  • chilipoeder, zout, peper
  • olijfolie

Groene salade

  • 2 kropjes baby romaine sla
  • 10 mini-tomaatjes
  • 15 (knoflook)olijven
  • 1/4e komkommer
  • voor de liefhebben van pittig: groene pepertjes (pepperoni)
  • olijfolie en groene kruiden

Bereiden

Voorbereiding: verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ui, paprika en dadels in kleine stukjes en de courgettes in dunne partjes.

Kook de gnocchi een paar minuten, tot ze boven komen drijven. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg dan de paprika en courgette toe en bak deze enkele minuten mee. Voeg de gnocchi toe aan de groenten. Voeg vervolgens ook de tomatensaus en mascarpone toe en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met chilipoeder (mocht je van een beetje pittig houden), zout en peper. Voeg als laatste de kleine stukjes dadels toe en laat de saus 3 minuten pruttelen.

Snij de tomaat en mozzarella in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en voeg de gnocchi in de tomatensaus toe. Leg de plakjes tomaat en mozzarella bovenop. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Lekker met een frisse groene salade. Was en snij simpelweg alle ingrediënten in het lijstje, leg ze mooi in een schaal en besprenkel met olijfolie en groene kruiden.

Eet smakelijk!

groene salade

gnocci ovenschotel met tomatensaus en dadels

 

Advertenties

Een gedachte over “Gnocchi met lichtzoete tomatensaus, courgette en mozarella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s