Geroosterde paprikasoep

Gegrilde paprika soep

Deze geroosterde paprikasoep met geroosterde paprika’s en tomaten is echt verrukkelijk! Ik probeer de recepten op deze pagina vaak uniek te maken, recepten die je niet zo ergens anders vindt. Een soepje van geroosterde paprika is zeker niet uniek maar hij was zo goed gelukt en echt heerlijk van smaak dat ik ‘m toch met jullie wil delen.

Ingrediënten (voor 6 kommen soep)

  • 10 rode (punt)paprika’s
  • 8 tomaten
  • een grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • een handje verse basilicum
  • een eetlepel gerookt paprikapoeder
  • twee theelepels chilivlokken (pul biber) of een rood pepertje
  • 75 ml crème fraîche
  • olijfolie
  • om te garneren: wat kerstomaatjes, kleine basilicumblaadjes of wat extra crème fraîche

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de paprika’s doormidden (of in vieren wanneer ze erg groot zijn) en verwijder de zaadlijsten en de kroon. Doe hetzelfde met de tomaten, laat alleen de zaadlijsten wel zitten. Leg de paprika- en tomaatstukken in de oven voor ongeveer 40 minuten. Vergeet niet om er bakpapier onder te leggen, er komt zeker uit de tomaten wel wat vocht.

Snipper ondertussen alvast de ui en snij de knoflook fijn. Fruit ze in olijfolie vlak voordat de paprika’s en tomaten klaar zijn.

De paprika’s hebben lang genoeg geroosterd wanneer je het velletje eraf kan halen met je vingers zonder al te veel moeite. Om het jezelf iets makkelijker te maken en je vingers enigszins te sparen kun je de paprika stukken in een plastic zak doen en deze afsluiten. Hierdoor komen de velletjes nog iets beter los en koelen ze wat af. Snij ze in grove stukken.

Verwijder ook de velletjes van de tomaten (deze zijn nu een soort stevige puree geworden) en voeg deze bij de uit en knoflook. Voeg ook de paprikastukken, het paprikapoeder en de chilivlokken (of een fijngesneden rode peper inclusief de zaadjes) toe. Bak de ingrediënten even aan en voeg dan ook de groentebouillon toe. Breng de soep op hoog vuur tot de kook, en laat dan 15 minuten koken op matig tot laag vuur.

Snij de basilicum in grove stukken en laat deze nog 2 minuten mee koken zodat deze ook zacht is geworden. Pureer de soep met de staafmixer totdat de grote stukken helemaal weg zijn. Voeg als laatste de crème fraîche toe. Breng eventueel op smaak met wat extra paprikapoeder, zout en peper. Bon apetit!

Notitie: in tegenstelling tot veel andere gebonden groentesoepen moet deze soep redelijk dun zijn. Wanneer deze veel op een puree lijkt, voeg dan nog wat kokend water toe.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s