Linzenburgers

 

linzenburgers

Hoewel ik zeker weet dat linzenburgers vaker gegeten worden voor vegetariërs, ze zijn immers ook kant en klaar in de winkel te koop, kon ik niet echt een goed recept vinden om ze zelf te maken. Dan maar zelf wat uit proberen. Mét succes! Ik heb ze als kleine hap gemaakt voorbij een BYO diner, maar je kunt ze uiteraard ook in grote variant maken voor bij een avondmaaltijd.

Ingrediënten

Voor de burgers (14 miniburgertjes of 5-6 grote burgers)

  • 150 gram linzen (blonde of rode)
  • 50 gram walnoten
  • 2 lente uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • twee eetlepels verse peterselie
  • een halve citroen
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • zout en peper
  • olijfolie

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • kleine teentje knoflook
  • eetlepel mayonaise
  • peper en zout

Verder

  • 3 tomaten
  • 14 minibroodjes

Bereiden

Kook de linzen tot de helemaal gaar zijn (ongeveer een halfuur). Giet ze daarna goed af en laat ze even afkoelen.

Voeg in de tussentijd samen in een kom: de dungesneden ringetjes van de lente ui, fijngesneden knoflook, de grof gestampte walnoten, de komijn, de fijngesneden verse peterselie, de rasp en het sap van de citroen, het ei, en een flinke scheut paneermeel.

Maak ook de guacamole door een fijngesneden knoflookteentje, in stukken gesneden avocado’s, mayonaise en peper en zout door elkaar te mengen. Deze hoeft niet helemaal glad te zijn, er mogen nog wel wat stukjes avocado in zitten.

Als de enigszins zijn afgekoeld dat kunnen ze in de kom met de andere ingrediënten. Roer ze doorlinzenburgers beslag elkaar. Het is niet erg als de linzen hun structuur wat verliezen, ze moeten er juist voor zorgen dat het een geheel wordt, net zoals gehakt bijvoorbeeld.  Wanneer het mengsel te plakkerig is kun je er nog wat paneermeel bij doen. Maak met de handen kleine burgertjes van het mengsel. Laat ze eventueel nog even in de koelkast staan om ze op te laten stijven. Bak ze vervolgens in een koekenpan met olijfolie, 3 minuten aan beide kanten.

Indien de broodjes nog afgebakken moeten worden, leg ze dan even in de oven. Beleg ze vervolgens met een plakje tomaat, een linzenburgertje en een flinke lepel guacamole. Bon apetit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s