DIY – Kaartenhanger

Kaartenhanger6

Het breien heeft de laatste tijd om een laag pitje gestaan. De zomermaanden nodigden niet echt uit om met warme wol aan de slag te gaan dus de eens opgezette breiwerkjes liggen al enige tijd in de la. Ik beloof beterschap! Het herfstige weer geeft weer zin uit om weer aan de slag te gaan en biedt inspiratie voor heerlijke dikke sjaals.

Nu eerst een ander creatief ideetje; een kaartenhanger. Ik ben enige tijd geleden verhuisd en wilde iets leuks doen met lieve en mooie kaartjes die anders te snel in een la verdwijnen. Er is niets leukers dan spontaan een kaartje per post ontvangen, deze mogen best wat langer gezien worden.

Ook maken? Dit heb je nodig:

  • Een stevige lange tak.
  • Verf – ik heb de kleur “Blytungssvart/Loodzwart” van Moose Färg gebruikt.
  • Kleine knijpertjes – ik heb ze bij Flying Tiger gekocht. Je kunt ervoor kiezen om ze in verschillende kleurtjes te verven wanneer je een speelser effect wil. Grote wasknijpers maken het geheel wat grover.
  • Touw – bijvoorbeeld van de Hema. Wanneer je van sierlijk houdt is lint een goed alternatief.

Eerst verf je de tak in een gewenste kleur. Als-ie van zichzelf al mooi van kleur is kunt je ‘m natuurlijk ook zo laten, of er alleen een laklaagje overheen doen. Zorg ervoor dat de tak goed droog is voordat je met touw in de weer gaat.

Bepaal hoe hoog je wil dat je kaartenhanger hangt en knip de gewenste lengte aan touw af. Draai het touw eerst een paar keer om de tak heen en zet dan vast met een knoopje. Doe dit aan beide kanten van de tak. Test of de kaartenhanger nu op de gewenste hoogte komt te hangen en pas desgewenst aan.

Maak vervolgens hangertjes door kleine stukjes touw om de tak te knopen en een knijpertje aan de onderkant vast te maken (een dubbele knoop door het metalen gedeelte van het knijpertje). Ik heb er op gelet dat de stukjes touw allemaal even lang zijn maar je kunt er ook voor kiezen om de touwtjes express een verschillende lengte te geven zodat de kaartjes niet gedeeltelijk over elkaar komen te hangen.

Kaartjes eraan hangen, en voilá!

Kaartehanger4

Kaartenhanger5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s