Broodje wortelburger, geïnspireerd door Greenway Gent

Broodje wortelburger
Deze zomer heb ik een weekje door België getoerd en heb daarbij heel veel inspiratie opkunnen doen betreft vegetarische recepten. Vooral in Vlaanderen ben ik echt leuke hipster tentjes tegen gekomen met grappige gerechten op de kaart. Mijn favoriet was denk ik de wortelburger die ik bij de Greenway in Gent heb gegeten. Dit “veggie resto” zit ook in Leuven en is een soort fastfoodrestaurant met alleen maar vegetarische opties. De combinatie van de wortelburger met de ananas en kerriesaus is echt top! En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet zo’n fan ben van van ananas in een warme maaltijd. Een absolute aanrader, deze ga ik zonder twijfel veel vaker maken.


Wortelburgers (voor 6 burgers)

Na wat rondstruinen op internet kwam ik dit recept tegen. Ik heb geen idee wat er precies in de wortelburger van Greenway gaat maar wanneer je deze ingrediënten gebruikt krijg je sowieso een heerlijke burger!

  • 400 gram wortel
  • 200 gram kikkererwten
  • ½ kleine rode ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el tahini (sesampasta)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 klein ei
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 50 gram paneermeel
  • ½ citroen (sap en fijngeraspte schil)
  • zout en peper

Kerriemayonaise

  • 4-5 flinke eetlepels mayonaise
  • 3 volle theelepels kerriepoeder

Andere ingrediënten

  • 6 waldkornbollen
  • 6 schijven ananas
  • Sla

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de kikkererwten uitlekken en maal ze in een beslagkom grof met de staafmixer. Rasp vervolgens de wortel en voeg deze toe. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Snipper de ui en bak deze met wat olijfolie glazig in de koekenpan. Voeg de ui, sesamzaadjes, tahini, komijn, ei, olijfolie en paneermeel ook toe in de beslagkomen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met citroensap, rasp en zout en peper. Kneed de ingrediënten als gehakt en vorm mooie platte burgers van het mengsel. Leg ze in de koelkast.

Voeg de kerriepoeder toe aan de mayonaise (je kunt er ook voor kiezen om deze zelf te maken).

Bak de wortelburgers in de koekenpan aan beide kanten, totdat deze lichtbruin zijn. Leg ze nog 10 minuten in de oven zodat de binnenkant ook goed gaar wordt.

Beleg de waldkornbollen met sla, een wortelburger, een schijf ananas en de kerriemayonaise.

Lekker met zoete aardappelfrietjes.

Wortelburger Greenway

 

Succes en smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s