Tea Time! Heerlijke theesoorten met verse ingrediënten

Thee met verse ingredienten

De titel is eigenlijk misleidend: het overgieten van kruiden of planten met heet water maakt nog geen thee. Simpelweg omdat thee gemaakt wordt van gedroogde bladeren van de theeplant. Dat er geen theebladeren inzitten heeft ook wel voordelen aangezien er bij het trekken van thee ook theïne vrijkomt, wat eigenlijk een andere naam is voor cafeïne (precies, het stofje in koffie dat je alerter maakt). Of het nu iets psychisch is of niet, het maakt dat deze ‘theesoorten’ lekker zijn om voor het slapen gaan nog even te drinken. Daarnaast vind ik het ook gewoon erg goed smaken & leuk eruit zien.


Muntthee

munttheeInmiddels een klassieker te noemen: thee van verse muntblaadjes. Het wordt eigenlijk al eeuwen gedronken, maar is in de horeca sinds een paar jaar ook een veel verkocht hipster-drankje. Muntthee schijnt goed te zijn voor je darmen en maag. Daarnaast werkt munt slijmoplossend, en is honing een natuurlijk antibioticum, dus samen heel goed tegen een griepje of verkoudheid.

Thee van citroenmelisse

De citroenmelisseplant lijkt op de muntplant. De bladeren zijn ongeveer even groot en gekarteld. Citroenmelisse smaakt iets frisser en zoeter naar mijn mening. Daardoor vind ik deze prefect om zonder honing of andere zoetmaker te drinken. Naar verluid werkt citroenmelissethee tegen stress en slapeloosheid.

Gemberthee (met honing)

GembertheeGember wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken. Geen worden dat deze thee daar overal te vekrijgen is, en ik het daar heb leren drinken. Hoewel gember van zichzelf een wat bittere smaak heeft, is het in combinatie met honing echt een lekker stevige theetje. Gember zou zwangerschaps- en reismisselijkheid tegen gaan.

Citroenthee

CitroentheeEen heerlijke frisse dorstlesser is de citroenthee. Het hete water neemt het frisse van de citroen op maar niet zozeer het zure. Met een beetje honing is-ie helemaal lekker. In citroen zit vitamine C, wat goed voor de weerstand is. Overigens heb ik gelezen dat vitamine C juist oppeppend werkt, dus beter drink je deze juist in de ochtend en niet in de avond.

Gember-munt-limoen-thee

limoenmuntgembertheeEen thee voor degenen die niet kunnen kiezen uit het bovenstaande, maar ook gewoon een heerlijke combinatie. Het stevige van de gember en het frisse van de munt en limoen maken samen een thee die zoveel smaken bevat dat een zoetmaker niet meer nodig is.

 

Zomerthee

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s