Zoete aardappel uit de oven

SAM_3516

Dit gerecht is makkelijk te maken en ook nog eens superlekker! Zoete aardappel is van zichzelf al smaakvol en in combinatie met paprikapoeder heb je eigenlijk geen dipsaus meer nodig. Samen met de zomerse linzensalade vormen ze een heerlijke lichte maaltijd.

Ingrediënten (3 pers.)

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappelen en snij ze in reepjes en partjes. Leg de aardappelpartjes in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie, zout, peper en paprikapoeder overheen. Hussel de ingrediënten door elkaar zodat het paprikapoeder gelijk verdeeld is over de partjes. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de oven. Door de aluminiumfolie worden de aardappelpartjes sneller zacht. Schep ze af en toe even om.

Na ongeveer 45 minuten kun je de aardappeltjes op de bakplaat leggen, zonder de aluminiumfolie, en deze nog 30 minuten onder de grill leggen zodat ze knapperig worden. Schep ze wederom tussendoor even om.

Lekker met een dipsausje van bijvoorbeeld yoghurt, mayonaise, paprikapoeder en peterselie.

SAM_3511

Succes & smakelijk eten!

Advertenties

2 gedachtes over “Zoete aardappel uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s