Linzen op z’n zomers: lekkere linzensalade met feta en rijst

Linzensalade

Hoewel linzen een winters gevoel geven doordat ze vooral in soep en stoof worden gebruikt, kunnen ze zeker ook zomers lekker smaken. Deze salade kun je zonder kaas goed als bijgerecht maken, maar met de feta is hij vullend genoeg om als hoofdgerecht te dienen. Een lekkere combinatie met deze salade zijn de zoete aardappels uit de oven :)


Ingrediënten

  • 150 gram blonde linzen
  • 75 gram rijst
  • 100 gram feta
  • 1 wortel
  • 3 stengels bosui
  • 1 rode paprika
  • 1/4e komkommer
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 1 eetlepel verse munt
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiden
Kook de linzen in ruim water, ongeveer 20 minuten, tot ze nog een bite hebben. Kook ook de rijst of voeg deze 8 minuten voor het einde van de kooktijd aan de linzen toe. Giet het water vervolgens af en laat de rijst en linzen afkoelen.

Rasp de wortel, snij de bosui in ringetjes, de paprika in reepjes en de komkommer in blokjes. Voeg ze toe aan de lauwe of koude linzen en rijst. Hak de peterselie en munt en voeg deze ook toe. Hussel de ingrediënten door elkaar. Maak een dressing van de citroensap, olijfolie en balsamico-azijn en giet deze over de linzen. Snij als laatste de tomaat in blokjes en de verbrokkel de feta. Voeg deze ook toe en schep de salade dan voorzichtig om. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Linzen

 

Succes en smakelijk eten!

Advertenties

Een gedachte over “Linzen op z’n zomers: lekkere linzensalade met feta en rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s