Anatolia by Drops Design: Gebreide & gevilte tas

Anatolia gevilte en gebreide tas

Ik heb de laatste tijd weinig in de categorie Breisels gepost. Dit komt doordat ik de laatste tijd met een nogal ambitieus project bezig was: het breien van een gekleurde tas. Ik was op zoek naar een bepaalde kleur garen en door wat rond te zoeken op internet kwam ik ineens dit patroon tegen. Ik vond de tas zo gaaf dat ik meteen alle wol heb besteld en aan de slag ben gegaan. Het breien ervan was een redelijk zware bevalling moet ik toegeven, Drops Designmaar ik vind ‘m supermooi geworden! Het patroon kun je gewoon op de website van Garnstudio/Drops terugvinden, ik zal met wat foto’s de weg er naar toe laten zien.

Tas breien

Het patroon en benodigdheden voor de tas vind je hier: Anatolia by Drops Design.

Tip voor het vilten
In het patroon staat dat je de tas in de wasmachine moet doen om te vilten. Je kunt het ook, net als ik, in de droger doen. Dit heeft als voordeel dat het het proces kunt onderbreken zodat je kunt zien hoe ver het is. Verder lopen de kleuren dan minder snel in elkaar over. Om te vilten in de droger beweeg je je de tas + het hengsel in een bak met lauwwarm water en een scheut zeep zonder enzymen (je kunt bijvoorbeeld groene zeep gebruiken, of lijnoliezeep) heen en weer. Leg ze vervolgens in de droger. Kijk vaak tussendoor. Bij mij duurde het ruim een halfuur maar dat verschilt blijkbaar per droger. Wanneer de tas bijna droog maar nog niet genoeg gevilt kun je ‘m opnieuw in vers water met zeep leggen en weer in de droger doen.

(klik op de foto’s voor een vergroting)

Je houdt van iedere kleur (behalve bruin) een beetje garen over. Ik ben nu bezig een sjaal van de restjes te maken, resultaat zal volgen.
Overigens heb ik zelf nog een derde bol Bruin (nr. 23) besteld omdat ik het hengsel iets langer wilde maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s