Koningsmaal: Pasta met gerookte zalm en groene asperges

Zalmaspergepasta

Bij sommige gerechten is het jammer dat ze niet zo mooi op de foto staan als hoe ontzettend lekker ze smaken. Deze pasta met gerookte zalm en groene asperges is er zo een. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van de zalm. Wanneer je dit gerecht wil maken, bespaar dan niet op de zalm (liever iets minder kopen bij de visboer dan te vervangen met diepvriesvis van de supermarkt). Ook de asperges geven dit gerecht wat allure, als zijnde ‘de koningin der groenten’. Ze groeien in het voorjaar en zijn maar een paar maanden per jaar in Nederland te krijgen. Goed, de prijs van dit gerecht is ook wel wat ‘royaal’ maar dat proef je dan ook terug. En dan maak ik graag een uitzondering op het vegetarische dieet dat ik zo veel mogelijk probeer aan te houden : )


Ingrediënten (4 pers)

  • 250 gram eierpasta
  • 300 gram gerookte zalm
  • 400 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 flinke limoen
  • 150 ml kruidenbouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels verse basilicum
  • peper, olijfolie

Bereiden

Kook de pasta volgende de gebruiksaanwijzing al dente.

Snij van de asperges de dikke uiteinden af, zo’n 1,5 cm. Snij de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 4 centimeter. Kook eerst de dikkere stukken voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg dan de dunnere stukken en de topjes toe en kook ze nog 3-4 minuten.

Laat de olijfolie heet worden in een pan op hoog vuur en voeg de bosui toe. Na ongeveer een minuut kunnen de bouillon, rasp van de limoen en het sap van de limoen erbij. Zet na 2 minuten het vuur lager (op middelhoog) en leg de zalm in de pan. Laat deze 2-3 minuten in de bouillon smoren. Het is niet erg wanneer het vocht wat verdampt, en de zalm hoeft niet gaar te koken aangezien deze al gerookt is.

Voeg dan de pasta en de asperges toe. Schep de room door het gerecht en breng het op smaak met peper. Laat de pasta nog een minuut of 3 op een zacht vuurtje staan. Strooi als laatste de basilicum over de pasta.

Lekker met een simpele frisse salade.

Succes & eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s