Vegetarische wraps

Vegetarische wraps

Wanneer ik eens snel wilde koken waren wraps met gehakt of kip vaak een favoriet. Nu ik probeer om (bijna) geen vlees meer te eten ben ik op zoek gegaan naar een lekker alternatief. Uiteindelijk heb ik twee recepten uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik ze allebei erg goed vind! De ene wrapvulling, met spinazie en champignons, zorgt eigenlijk voor een heel ander gerecht dan de klassieke wrap. De andere vulling, met bonen en groenten, lijkt wel meer op de wraps zoals ik ze met vlees zou maken (dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het smokkel-zakje kruiden). Ik kan ze in ieder geval allebei zeer aanraden :) Snel te maken, vegetarisch, niet duur en erg lekker!

Ingrediënten vegetarische wrap 1 (3 pers.)

  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 75 knoflookolijven, in plakjes
  • 40 gram pijnboompitten
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in kleine stukjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 middelgrote tortilla wraps
  • zout, peper, olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit olijfolie in een pan en laat de knoflook hierin bakken. Voeg de spinazie handje voor handje toe tot deze helemaal geslonken is. Laat de spinazie uit lekken in een vergiet.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Bak daarna in dezelfde koekenpan de champignons. Giet het vocht dat eruit komt af. Voeg de spinazie, olijven, tomaatjes en pijnboompitten toe en schep alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

Leg een reepje kaas op het midden van de wrap. Schep dan flink wat van het spinazie mengels erop, en strooi hier weer kaas overheen. Rol de wrap op en leg ‘m in een ovenschaal. Herhaal dit nog twee keer, en besprenkel de wraps dan met de overige geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.

Spinazie wraps

Ingrediënten vegetarische wrap 2 (3 pers.)

  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram andere soort bonen, bijvoorbeeld zwarte bonen
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • 1 paprika, in blokjes
  • 3-4 tomaten, in stukjes
  • 1 klein blikje maïs
  • half zakje burrito seasoning mix
  • 3 tortilla wraps
  • 125 gram geraspte kaas
  • 50 ml crème fraîche
  • Ter garnering: sla, komkommer, avocado, extra geraspte kaas en crème fraîche.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit olie in een pan en voeg de bosui toe. Voeg na ongeveer een minuut de paprika en de bonen toe. Wanneer de paprika zacht is, na ongeveer 4 minuten, kunnen de maïs en tomaat erbij.  Voeg dan ook de seasoning mix met een klein scheutje water toe (ongeveer 75 ml) en schep de ingredienten door elkaar. Laat de vulling even 5 minuten pruttelen.

Maak een streepje met crème fraîche in het midden van een tortilla wrap. Strooi hier wat geraspte kaas overheen. Schep dan flink wat vulling in de wrap, rol deze op en leg ‘m in een ovenschaal. Herhaal dit met de twee andere wraps. Smeer op de bovenkant nog wat crème fraîche en besprenkel met wat geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-10 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is. De warme wraps zijn erg lekker met koude garneringen; sla, avocado, crème fraîche en komkommer.

Bonen wraps

 

Succes en smakelijk eten!

Advertenties

2 gedachtes over “Vegetarische wraps

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s