Supergevulde couscoussalade

Deze simpele lauwwarme couscoussalade is eigenlijk meer een zomergerecht, maar de temperaturen zijn momenteel niet echt winters dus ik vond dat het wel kon. Daarnaast is ‘ie snel te maken en dat kwam vandaag wel goed uit. Koud is ‘ie trouwens ook lekker, bijvoorbeeld als lunch de volgende dag of bij een picknick.

Ingrediënten couscoussalade
Ingrediënten (2-3 pers.)
– 200 gr couscous
– 100 gr. fetakaas
– 1/4e komkommer, in  blokjes
– 10 olijven, gehalveerd
– 2 kleine tomaten (of 1 grote), in blokjes
– 6 gedroogde tomaten, in blokjes
– 1 avocado, in blokjes
– 2 bosuitjes, in dunne ringen
– een volle hand rucola (of andere knapperige slasoort)
– pijnboompitten
– een halve citroen
– 1 eetlepel gesneden peterselie
– 1 eetlepel gesneden koriander
– olijfolie

Bereidingswijze
Voeg 200 ml kokend water en een scheut olijfolie toe aan de couscous. Roer de couscous even door met een vork zodat er geen klontjes ontstaan. Snij de de tomaat, zongedroogde tomaat, komkommer, feta, olijven, avocado en bosui, en voeg dit samen in een schaal. Bak de pijnboompitten op hoog vuur in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Als de couscous ongeveer 5 minuten heeft geweld, roer deze dan nog eens door met een vork. Laat deze nog een paar minuten staan, en voeg dan sap van de halve citroen, peterselie, koriander en een scheut olijfolie toe. Voeg de couscous toe aan de andere ingrediënten, evenals de sla en de pijnboompitten. Hussel alle ingrediënten door elkaar.

Couscoussalade

Succes met koken & eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s